Työllisyyden hoito

Blogit

Hei lukijani.

Miten työ kohtaa työttömän? Elämme palvelubyrokratian aikaa. Työtä etsivän pitäisi yhdenluukun periaatteella saada palveluja. Olen itse ollut TOMPK/eli Työelämaan ohjauksen monipalvelukeskuksessa projekti päälikkönä. Me palvelimme matalalla kynnyksellä työtä etsiviä. Palveluumme kuului Työvalmennus ja me saimme koulutuksen Jyväskylän Yliopistossa. Palvelumme kattoi kokonaisuuden ’Mitä asiakas työtön tarvitsi’.

Jos nyt palaan tähän päivään. Uskon, että kuntakokeilu tulee laajemmassa määrin palvelemaan työttömiä ja koulutusta tarvitsevia. Istun Inspiksen hallituksessa, joka palvelee nuoria työttömiä. Siellä vuosien varrella olen nähnyt Kehitys Johtaja Sami Kuikan mahdollistamana Oppisopimus koulutuksella ammattiin valmistuvia nuoria. Tämä on yksi tulevaisuuden väline, jolla erilaisilla variaatioilla saada ammattikoulutus kaiken ikäisille.

Elämme teollisuuskaupungissa, jossa koulutuksen periytyvyys on nähtävissä. Ennen pärjäsi töitä paiskien kansakoulupohjalla. Nykyään se ei enää käy. Meillä on upeita nuoria, joilla on elämä edessä ja opiskelu ei ole peikko, vaan mahdollisuus. Ja tämä koskee kaiken ikäisiä työttömiä. Itse en ole ollut työttömänä, mutta olen kyllä opiskellut työn ohessa koko ikäni. Nuorena olin Lihamestari, keski-iän kynnyksellä Sosiaaliohjaaja, keski-iässä ET psykoterapeutti ja tein Johtajuuden erityistason tutkinnon. OPISKELU KANNATTAA AINA.

Terveisin Merja -Liisa Norjava   ET psykoterapeutti, puh. 0405184264

Soitellaan!